Zoekmachine optimalisatie

Of je het wilt of niet, Google is een belangrijke ingang naar websites. Hoger in Google komen? Dan moet je de regels van haar spel kennen. Wij spelen graag!

Hoog, hoger, hoogst…

De regels van Google zijn ondoorgrondelijk, grotendeels geheim en continu aan verandering onderhevig. Het op detail bijhouden ervan is schier onmogelijk. Maar de grote lijnen zullen niet snel veranderen.

Blik op online weet hoe jouw webshop of website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te krijgen. We helpen je met de analyse tot en met de uiteindelijke (technische) realisatie. Om zo meer rendement te behalen met jouw website of webshop.

Het startpunt

Om later beter te kunnen bepalen of we geslaagd zijn in de opzet, voeren we als eerste een Nul-meting uit. Hoe staat de website of webshop er op dit moment voor? Op welke zoekwoorden wordt de site al goed gevonden, op welke juist niet?  Hoe lang blijft de bezoeker gemiddeld op je website? En waar haken ze het meest af?

Zoekwoorden onderzoek

Zonder doelen kunnen we niets beginnen. Daarom beginnen we met een  helder plan: wat wil je bereiken, op welke zoekwoorden moet de site gevonden worden en hoe gaan we dat realiseren.

Een zoekmachine optimalisatie traject (SEO) begint altijd met een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Doel van dit traject zijn het beantwoord krijgen van de volgende vragen:

  • op welke zoektermen wordt je website nu al gevonden?
  • welke zoektermen gebruiken gewenste klanten?
  • op welke zoekwoord combinaties zijn de sites van de concullega’s geoptimaliseerd?

 

Op basis hiervan geven we advies over de te gebruiken zoekwoorden, de te hanteren websitestructuur en de op te zetten of aan te passen pagina’s.

Zoekwoord optimalisatie

Samen zetten we het advies om in daadwerkelijke acties. Eventuele technische drempels worden weggenomen. De zoekwoorden worden verdeeld over en verwerkt in de juiste pagina’s. De navigatie en de website structuur worden geoptimaliseerd. Met als gevolg: meer – relevante! – bezoekers op jouw website of webshop via Google.

Google Adwords (SEA)

Helaas is een toppositie in Google niet altijd mogelijk. Niet iedereen kan op die eerste plek komen. Een enorm concurrerende markt, te algemene zoekwoorden, etc. kunnen er voor zorgen dat de inzet van Google Adwords (SEA = Search Engine Advertising) interessant kan zijn. De advertenties die rondom de organische zoekresultaten worden geplaatst zorgen voor extra aandacht voor je merk, meer clicks en dus bezoekers en uiteindelijk meer bekendheid. Waardoor bezoekers de volgende keer geen zoekmachine meer nodig hebben om je te vinden.

Sinds kort hebben wij bij Aries Natuursteen een nieuwe website. Blik op online heeft ons hierbij meegenomen door het proces van missie tot online strategie, van grafisch en interactie ontwerp tot de uiteindelijke realisatie en zoekmachine optimalisatie.
Pascal gaf niet alleen voor ons de juiste adviezen maar zette deze ook om in daden. Hij heeft ons een hoop zorgen rondom dit interessante maar specialistische vakgebied uit handen genomen. Wij zijn dan ook zeer content met het uiteindelijke resultaat!’

customer-image
  • René Ariës
  • Eigenaar Ariës Natuursteen BV

Een quickscan van je website?

Je hebt al jaren een website of webshop, maar komt niet verder? En je wilt iemand met ervaring met een frisse blik naar je website laten kijken? Vul dan je gegevens in. Dan gaan we vrijblijvend het gesprek aan.

    Klaar om samen een nieuw project aan te gaan?

    Neem contact op via info@blikoponline.nl of bel (0316) 76 72 78!